Tot en met 26 november pakt webwinkel Coolblue uit met Blue Friday: een week lang kunnen klanten van de site op voorhand al de beste Black Friday-koopjes krijgen, zodat de pakjes op tijd geleverd worden.

Black Friday staat in Amerika al jaren bekend als de dag van de aftrap van de kerstinkopen. Het is de dag na het Amerikaanse Thanksgivingfeest. In deze periode beginnen velen aan het shoppen van cadeaus voor de feestdagen. Winkels en webshops strooien dan met vaak zeer hoge kortingen om klanten te lokken. De maandag daaropvolgend is het Cyber Monday, waar online nog meer kortingen aangeboden worden.  Deze traditie heeft inmiddels de oceaan overgestoken. Ook Belgische webshops nemen het concept steeds vaker over. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 24 november en Cyber Monday op maandag 27 november.

Black Friday wordt dit jaar de drukste ooit in ons land, en Coolblue anticipeert daarop met Blue Friday: in de week voorafgaand aan Black Friday kunnen klanten al profiteren van koopjes, zodat ze op tijd bij hen raken. Het bedrijf wil zo kunnen vasthouden aan zijn belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’, terwijl het op de dag zelf wellicht heel wat voeten in de aarde zal hebben om alle bestellingen bij te houden. Klanten hebben tussen 17 tot en met 26 november rustig de tijd om hun aankopen te doen, aldus het bedrijf. Matthias De Clercq, manager van Coolblue België: “We hebben de aanbiedingen al op voorraad liggen, waarom zouden we ze niet al vanaf vandaag verkopen? Dat is niet alleen leuk voor onze klanten, zo helpen we ook de druk op de pakjeslevering spreiden.”