Amazing Oriental, de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland, maakt zijn entree in ons land en opent op 8 november zijn eerste supermarkt in Antwerpen.

Amazing Oriental, dat in 1986 het levenslicht zag en ondertussen is uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland met meer dan 20 vestigingen, maakt de oversteek naar België. Binnenkort opent het zijn deuren in de Stadsfeestzaal in Antwerpen, meldt De Standaard. Dat de Aziatische supermarktketen kiest voor Antwerpen, is niet vreemd aldus de keten. “Antwerpen is een logische keuze als eerste Belgische locatie. Het is een stad met een grote eetcultuur, waar ook de Aziatische keuken populairder wordt. We hebben bewust gekozen voor een locatie in het winkelhart van de stad. We mikken niet alleen op Aziatische klanten, maar ook vooral op westerlingen”, legt Liza Poon, directeur marketing van Amazing Oriëntal, uit aan De Standaard. De Aziatische supermarkt heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en biedt een assortiment van ongeveer 10.000 producten die worden geïmporteerd uit verschillende Aziatische landen, waaronder Thailand, Hongkong, China, Korea, Singapore, Vietnam en Japan.

Amazing Oriental is zich ervan bewust dat zijn entree niet makkelijk zal zijn, aangezien het moet concurreren met gevestigde namen als Sun Wah en Kam Yuen. Maar deze concurrentie schrikt Liza Poon niet af: “De inrichting van Sun Wah is traditioneler dan de onze en ze zitten in het Antwerpse Chinatown, terwijl wij onze supermarkt vlakbij de Meir openen. Daardoor verwachten we een ander publiek aan te trekken dan de andere Aziatische supermarkten. We mikken op de welgestelde middenklasse”, klinkt het. Amazing Oriental is trouwens niet de enige die zijn entree zal maken in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Binnenkort maakt ook schoenenwinkel Bristol er zijn opwachting.