Ahold Delhaize heeft eindelijk een koper gevonden voor Albert Heijn Groenplaats, de laatste Belgische winkel die het moest verkopen om groen licht te krijgen voor haar fusie. De supermarkt wordt een Spar-winkel van de Colruyt Group.

Ahold en Delhaize Group kregen begin vorig jaar te horen dat ze een aantal winkels in België moesten afstoten om goedkeuring te krijgen voor hun fusie. In totaal moesten beide retailers 13 supermarkten verkopen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA): 5 Delhaize- en 8 Albert Heijn-filialen. 

Het voorbije anderhalf jaar werden winkels overgenomen door CarrefourLidl en Tanger, maar voor twee Albert Heijn-winkels werd maar geen koper gevonden: AH Groenplaats Antwerpen en AH Overpoort Gent. De BMA besliste uiteindelijk dat de Albert Heijn in de Gentse Overpoortstraat niet meer dicht moest, waardoor enkel AH Groenplaats nog overbleef.

Vandaag maakt Ahold Delhaize echter bekend dat het eindelijk een overnemer heeft voor de Albert Heijn op de Groenplaats. De groep heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van de winkel met Retail Partners Colruyt Group, de poot van Colruyt waar onder andere de zelfstandige Spar-winkels van de groep onder vallen. 

De supermarkt zal binnen dit en een maand overgedragen worden aan Retail Partners, dat er een Spar-vestiging gaat openen. Dit betekent dat een zelfstandige ondernemer de winkel zal uitbaten. Alle werknemers van AH Groenplaats zullen in andere winkels om en rond Antwerpen tewerk gesteld worden, laat Ahold Delhaize weten.

Met de verkoop heeft Ahold Delhaize alle winkels verkocht die het moest afstoten van de BMA (één minder dan intitieel voorzien), en is de fusie ook in het thuisland van Delhaize bijna officieel afgerond. De Mededingingsautoriteit moet alleen nog de Antwerpse deal nog formeel goedkeuren.