Ahold Delhaize moet Belgische winkels afstoten

Ahold en Delhaize zullen winkels in ons land moeten afstoten om goedkeuring van de Belgische autoriteiten te krijgen voor hun fusie. Het gaat om vestigingen van zowel Albert Heijn als Delhaize.

 

Om groen licht te krijgen voor de fusie, zou Ahold Delhaize van de Belgische Mededingingsautoriteit winkels van Albert Heijn en Delhaize op de Belgische markt moeten afstoten. Dat meldt zakenkrant De Tijd en werd bevestigd door beide retailers. Delhaize en Ahold zouden samen te sterk vertegenwoordigd zijn in een aantal regio's in Vlaanderen. Daarom stelt de  mededingingsautoriteit in een ontwerpakkoord dat zowel Delhaize als Albert Heijn (Ahold) een aantal winkels moet afstoten.

 

Delhaize: enkel franchisewinkels

 

Hoeveel Delhaize-winkels dicht moeten is nog niet bekend, maar de retailer heeft wel al gezegd dat enkel franchisewinkels (AD Delhaize) getroffen zullen worden. Er zullen dus geen geïntegreerde Delhaize-supermarkten de deuren moeten sluiten. De winkels die wel verkocht worden, werden al op de hoogte gebracht.

 

 

AH: 8 winkels
 

Volgens de vakbonden zouden er al zeker 8 Belgische Albert Heijn-winkels de deuren sluiten of verkocht worden. Het gaat om AH Kiel, Antwerpen Groenplaats, Oudenaarde, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Turnhout en Gent Overpoort.
 

 

"Nog niet definitief"

 

Zowel Delhaize als Ahold benadrukken dat het om een voorlopig ontwerp gaat. Met mededingingscollege moet nog een definitieve beslissing nemen. Dat zou volgens een woordvoerder van Ahold op 14 maart gebeuren.

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen