Naar aanleiding van de lockdown die werd aangekondigd door de overheid, richt CEO Xavier Piesvaux zich tot al zijn Delhaize-klanten.

Beste klant,

In deze uitzonderlijke tijden neemt Delhaize een belangrijke maatschappelijke rol op. Meer dan ooit willen we er zijn voor al onze Belgische en Luxemburgse klanten. Duizenden medewerkers zetten dan ook alles op alles en geven het beste van zichzelf om u zo goed mogelijk te helpen.

Wij begrijpen dat u vragen heeft en dat de situatie van vandaag tot bezorgdheid kan leiden.

Door de bijzondere drukte zijn bepaalde rekken sneller leeg dan anders. Maar ik vraag u  sereen te blijven. We hebben de nodige stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat alle producten beschikbaar blijven. Er is voldoende voorraad in onze distributiecentra, onze leveranciers garanderen een maximale inzet en we blijven onze winkels dagelijks bevoorraden. Onze medewerkers, leveranciers en transporteurs werken hard om de rekken gevuld te houden. Ook u kunt ons helpen door niet onnodig te stockeren en u te beperken tot uw gewoonlijke aankopen. Zo draagt u bij aan de solidariteit die absoluut nodig is. Enkel zo kan Delhaize iedereen helpen.

U weet dat het essentieel is om er alles aan te doen het Coronavirus niet te verspreiden. Elk van ons heeft de verantwoordelijkheid de maatregelen die opgelegd werden door de overheid, strikt na te volgen. Daarom raden we u aan handcontact tijdens het winkelen zoveel mogelijk te vermijden.

Zoals steeds volgen we bij Delhaize strenge richtlijnen wat hygiëne betreft. Om deze kracht bij te zetten nemen onze medewerkers extra voorzorgen. Uw gezondheid en de gezondheid van onze collega’s is meer dan ooit een absolute prioriteit.

Vanwege de huidige situatie doen ook heel wat klanten een beroep op onze onlinediensten. Net als in onze winkels doen we er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Ook wat thuisleveringen betreft, willen we strengere maatregelen toepassen. Daarom zullen onze bezorgers tijdelijk uw boodschappen tot aan uw deur brengen, en niet meer tot in de keuken.

Ik besef dat boodschappen doen vandaag anders gaat dan dat u gewend bent. Laten we waakzaam en voorzichtig blijven en allemaal een steentje bijdragen zodat de situatie snel weer genormaliseerd wordt.  Met meer dan 800 winkels in België en Luxemburg en 30.000 medewerkers, zijn we ook tijdens deze moeilijke tijden steeds in de buurt en kunt u op elk moment op ons rekenen.

Delhaize staat klaar voor u. 

Zorg voor uzelf en voor elkaar.