Cru opent tweede vestiging in Wijnegem

Een jaar na de eerste Cru in Overijse, opent Colruyt een tweede vestiging van haar luxeversmarkt in Wijnegem. De gezellige vierkantshoeve wordt hier ingeruild voor een karakteristiek, industrieel pand aan het Albertkanaal.

 
Colruyt verraste vorig jaar vriend en vijand met de opening van de eerste Cru in Overijse. Een luxueus winkelconcept dat focuste op kwaliteit en ambachtelijkheid eerder dan op lage prijzen en efficiëntie. Cru Overijse was een testproject, maar bleek meteen een schot in de roos. Het eerste jaar luisterden ze veel naar de klanten en op regelmatige basis werden de zaken scherp gesteld. Intussen ging Colruyt op zoek naar locaties voor nieuwe Cru winkels. Binnenkort opent er een Cru in het centrum van Gent, maar eerst opent op 28 mei de tweede Cru ooit de de deuren in Wijnegem. En dat op een bijzondere locatie: de oude Mouterij aan het Albertkanaal. 

 

De nieuwe Cru maakt deel uit van een grootschalig vastgoedproject van kunst- en antiekhandelaar Axel Vervoordt. Hij nam de oude fabrieksgebouwen flink onder handen en doopt zijn project met de naam “Kanaal”. Het woon-en werkcomplex is gezellig ondanks zijn strak, industriële karakter. Een mooie locatie dus, maar niet één met veel passage beseft Colruyt. 

 

“Cru Wijnegem is een echte ‘lotsbestemming’. Er zijn weinig andere winkels dus consumenten zullen heel bewust naar de zaak komen. Toch zal een trip naar deze nieuwe Cru de moeite waard zijn. Cru valt niet in woorden te omschrijven, Cru beleef je. Wie binnenwandelt, waant zich op een gezellige markt waar de verse groenten en fruit staan uitgestald in kratten. In totaal staan 10 metiers klaar om hun passie voor het product met de consumenten te delen. De site Kanaal is op zich al een inspirerende locatie. Wie Cru Wijnegem bezoekt, stapt tegelijkertijd een stukje geschiedenis binnen. De stalen deuren en ramen van de oude likeurstokerij zijn behouden en creëren een speciale sfeer. De pure, ambachtelijke producten van de versmarkt komen er goed tot hun recht”, klinkt het.
 

Kind van de streek
 

Net als in Overijse, wil Cru zich aanpassen aan de lokale omgeving. De winkel wil zich op termijn nog meer een kind van de streek maken door te luisteren naar de verwachtingen van de klanten. Het merendeel van het personeel is bovendien afkomstig uit de regio. Daarnaast heeft Cru al sinds de opening in Overijse een sterke relatie met partners uit het Antwerpse zoals kaasaffineur Van Tricht en chocolatier Jitsk.
 

Pure producten  

 

Cru wil zijn producten naar eigen zeggen op een pure manier presenteren. De koper moet weten wat hij eet en de authentieke smaak proeven zonder dat er extra behandelingen of toevoegingen aan te pas zijn gekomen. Zo is het vlees bij Cru ‘lekker eenvoudig, zoals het is’. De vleesbrochettes zijn bijvoorbeeld niet gemarineerd maar bestaan wel uit verschillende versnijdingen. Zo kan je bij de varkensbrochettes niet alleen de ham proeven, maar ook de carré, de spiering en het spek. "Lekker eten hoeft niet hoogstaand of elitair te zijn maar gewoon goed zoals een croissant die naar echte boter proeft, verse vis gefileerd voor de ogen van de klant of de smaak van artisanale mosterd", klinkt het bij Colruyt Group.
 


Neem ook een kijkje bij de opening van de nieuwe Poilâne-winkel op de 'Kanaal'-site.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen