Coop Zwitserland verkoopt sigaretten met… cannabis

De Zwitserse supermarktketen Coop verkoopt sinds kort sigaretten die cannabis bevatten. Dat meldt Distrifood. Daarmee speelt de retailer in op de vraag naar producten op basis van hennep. 

 

De sigaretten worden gemaakt door het Zwitserse Heimat en bevatten een lage dosis tétrahydrocannabinol (THC), de werkzame stof in cannabis. Omdat er minder dan 1% THC aanwezig is, veroorzaken de sigaretten ook niet voor een “high” zoals joints dat wel doen. Concreet bevat een pakje van 20 sigaretten 4 gram cannabidiol, ofte 0,2 gram per sigaret.

 

De cannabis-sigaretten zijn legaal in Zwitserland, waar de toegelaten hoeveelheid THC rond de 1% ligt. In de meeste andere Europese landen ligt die grens op 0,2%. Coop waarschuwt zijn klanten dan ook om het product niet mee over de grens te nemen.

 

De Heimat-sigaretten zijn sinds eind juli verkrijgbaar bij meer dan 2.400 winkels van Coop Zwitserland. De supermarktketen zegt dat de vraag naar de sigaretten, die twee keer zo veel kosten als een normaal pakje, groot is. 

 

“We bieden al verschillende producten op basis van hennep aan waaronder ice tea, bier, olie en spread. Er is een grote vraag voor hennepproducten door de unieke geur en smaak. Daarom hebben we beslist ook deze sigaretten aan te bieden aan onze klanten”, zei een woordvoerder aan Thenews.coop.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen