Smurfit Kappa ontvangt Cradle tot Cradle certificaat

verpakking van Satino Black toiletpapier, Smurfit Kappa Van Dam

Verpakkingsproducent Smurfit Kappa Van Dam uit Helmond ontvangt het Cradle tot Cradle certificaat van EPEA Nederland. Dit wordt uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan specifieke duurzaamheidsrichtlijnen.

 

Smurfit Kappa kreeg het certificaat voor de duurzame verpakking die het ontwikkelde voor de hygiënepapierfabrikant Van Houtem in Swalmen. Van Houtem zelf creëert uitsluitend cradle tot cradle producten, van toiletpapier tot zepen en de bijhorende dispensers, onder de merknaam Satino Black. Door de samenwerking met Smurfit Kappa, die gespecialiseerd is in het maken van golfkartonnen verpakkingen, is nu ook de verpakking van het merk nu helemaal cradle tot cradle en dus gebaseerd op oneindige recycling of volledige biologische afbreekbaarheid. 

 

“Als marktleider willen wij samen met onze vooruitstrevende klanten voorop lopen. Zo ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zetten actief in op duurzaamheidsprojecten en het is mooi dit ook bevestigd te zien in het behalen van het Cradle to Cradle certificaat voor deze productlijn”, reageert Wim Peeters, algemeen directeur van Smurfit Kappa Van Dam. 

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen