Unilever wijst overnamebod Kraft Heinz af

Het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Heinz, bekend van de ketchup, wil fuseren met Unilever.  De Brits-Nederlandse levensmiddelengigant veegt het bod van 130 miljard euro van tafel. Dit heeft Kraft Heinz bekend gemaakt.

 

Kraft Heinz heeft een bod ingediend van 46,61 euro per aandeel, de totale som bedraagt dan 130,60 miljard euro. Unilever wijst dit voorstel voor de eerste keer af, maar bij Kraft Heinz geven ze nog niet op. "Hoewel Unilever het voorstel heeft afgewezen, kijken wij ernaar uit samen te werken om tot overeenstemming te komen over de voorwaarden voor een transactie", aldus de onderneming.

 

Een deal tussen Kraft Heinz en Unilever zou de grootste overname ooit zijn in de voedselindustrie.  De fusie zou er voor zorgen dat Ben & Jerry’s ijs en de soep van Knorr samen met Heinz Ketchup en Kraft Macaroni onder een dak belanden. Op de beurs van Amsterdam was er veel oproer omtrent het overnamebod, het aandeel Unilever schoot met meer dan 10 procent omhoog en trok daarmee de AEX-index uit het rood. Op de beurs in New York steeg het Kraft Heinz aandeel met 3 procent.

 

Auteur: 

Margot Floru

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen