Lidl bouwt tweede Albert Heijn om

Lidl opent deze week een nieuwe supermarkt in Oudenaarde, in een pand waar voordien een winkel van Albert Heijn gevestigd was. Het is de tweede van drie voormalige AH-winkels die omgebouwd wordt tot Lidl-filiaal.
 

Discountketen Lidl opent op woensdag 13 september een gloednieuwe winkel in Oudenaarde. In de voormalige Albert Heijn in het Frunpark langs de Gentstraat komt een ruime Lidl met meer dan 1.300 m² winkeloppervlakte. De nieuwe winkel zal de oude Lidl in de Beverestraat vervangen, die de deuren sluit.

 

De nieuwe winkel biedt een assortiment van een 1.500-tal producten waarvan 90% eigen merken zijn. Dit in tegenstelling tot het oude Lidl-filiaal waar, door de omvang, maar een beperkt assortiment aangeboden werd. Bovendien krijgt deze Lidl een uitgebreide bakkerij waar dagelijks meerdere keren verse broden en koffiekoeken gebakken worden. In totaal gaan hier 20 medewerkers aan de slag. 
 

De opening van deze nieuwe winkel past in de groeistrategie van Lidl in België, klinkt het. Jaarlijks wil Lidl zo een 10-tal nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. 

 

Lidl België nam nog twee andere filialen over van Albert Heijn: Turnhout opende in juli reeds de deuren. In oktober is Lidl Leuven aan de beurt. De discounter kocht de Albert Heijn-winkels van Ahold Delhaize, die de winkels moest afstoten om groen licht te krijgen voor haar fusie. Daarbovenop nam Lidl ook één winkelproject over dat nog in ontwikkeling is.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Laatste productlanceringen