Greenyard neemt wereldleider in champignonconserven over

Greenyard Foods koopt het Nederlandse Lutèce, een wereldspeler in champignonconserven. Met de overname versterkt het Belgische bedrijf haar positie als wereldleider in groenten en fruit.

 

Lutèce is de grootste producent van houdbare champignons ter wereld (blik, bokalen en vacuümverpakkingen). Het Nederlandse bedrijf is marktleider in de Benelux en is in totaal in meer dan 60 landen actief. De onderneming beschikt over twee moderne productievestigingen in het zuiden van Nederland (Velden en Horst), en boekte in 2015 een omzet van 100 miljoen euro.

 

Complementaire overname

 

Voor Greenyard Foods biedt de overname een interessante aanvulling op de bestaande activiteiten. Het bedrijf verpakte namelijk zelf geen champignonconserven. “De complementariteit van Lutèce met onze bestaande activiteiten, zal ons toelaten om onze leiderspositie in de conservenindustrie te verstevigen als gevolg van de uitbreiding met de activiteiten van de champignonconserven, welke een nieuwe en complementaire markt voor ons betreft”, zegt Marleen Vaesen (CEO Greenyard Foods) in een reactie.

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen