Greenyard Foods sluit magazijn in Oevel

Ben Fresh, deel van Greenyard Foods, gaat zijn magazijn in Oevel sluiten. Het bedrijf wil de logistieke activiteiten van de afdeling onderbrengen in het logistiek centrum van Greenyard in Sint-Katelijne-Waver. Hierdoor staan 84 jobs op de tocht in Oevel.

 

Ben Fresh, dat rechtstreeks groenten en fruit levert aan franchise supermarkten, kende de afgelopen jaren “een heel sterke groei” waardoor het magazijn in Oevel te klein is geworden. Daarom heeft het bedrijf nu de intentie aangekondigd om de logistieke vestiging te sluiten en de activiteiten te centraliseren binnen de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Daar kan Ben Fresh gebruik maken van een nieuw logistiek platform van Greenyard en beroep doen op de logistieke expertise van de vestiging.

 

Ben de Pelsmaeker (oprichter en mede-eigenaar van Ben Fresh): “Verandering is nooit gemakkelijk, maar vaak noodzakelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit plan ons toelaat om de aanhoudende groei van Ben Fresh te ondersteunen, aan de evoluties in het retaillandschap tegemoet te komen en nieuwe kansen in de markt te benutten”.

 

84 ontslagen, maar ook extra jobs

 

84 arbeidsplaatsen zouden verloren gaan in Oevel. 35 medewerkers van Ben Fresh, actief in administratieve en commerciële functies, zouden tewerkgesteld worden in Sint-Katelijne-Waver. Maar Greenyard Foods schat de netto-impact op de tewerkstelling positief in, dankzij de voorziene creatie van extra jobs in Sint-Katelijne-Waver. Verwacht wordt dat extra arbeidsplaatsen gecreëerd worden, met op termijn een netto positieve impact op de tewerkstelling.

 

“Dit is een moeilijke maar noodzakelijke aankondiging. We betreuren de gevolgen die dit kan hebben voor de betrokken medewerkers, maar het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de meest gezonde toekomst voor Ben Fresh te garanderen en de aanhoudende groei mogelijk te maken”, zegt Marleen Vaesen (CEO van Greenyard Foods) in een reactie.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen