De Franse retailer E.Leclerc heeft zijn eerste biowinkel “Le marché bio” geopend in Saintes (Charente-Maritime). De komende maanden volgen er nog 40 andere vestigingen. Over 5 jaar wil E.Leclerc zo'n 200 biowinkels bezitten.  

E.Leclerc pakt uit met een nieuw concept in het Franse Saintes. “Le marché bio” biedt exclusieve biologische producten aan die afkomstig zijn uit Frankrijk of de korte keten. In de komende maanden zullen er nog 40 nieuwe vestigingen volgen. Binnen 5 jaar hoopt de keten dat aantal fors te kunnen optrekken tot 200 winkels. Het nieuwe concept vervolledigt het aanbod van de E.Leclerc-hypermarkten, dat sinds dit jaar ook is uitgerust met biocorners.

100% bio

Met een oppervlakte van 400m2 in Saintes - en twee toekomstige vestigingen met een oppervlakte tussen de 300 en 700m2 - beantwoordt dit concept aan de toenemende vraag van bioconsumenten. In Frankrijk is de biotrend namelijk in volle ontwikkeling, in tegenstelling tot België waar het pas op gang komt. Concreet biedt elke winkel een assortiment met 100% bioproducten aan. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan Franse producten, lokale producten of producten uit de korte keten. In totaal beschikt “Le bio marché” in Saintes over 5.000 referenties.

Daarnaast vinden klanten er ook een uitgebreide rayon met bulkgoederen (van wasmiddelen over drank tot ontbijtgranen en zelfs kruiden). In de grotere vestigingen zullen een traditionele rayon en een restaurantgedeelte de winkelbeleving nog versterken.

Advies

In Saintes is een team van 6 professionals samengesteld om klanten te ontvangen en advies te geven. Dagelijks wordt er een natuurlijk geneesmiddel aangeboden dat klanten moet helpen bij hun keuze. Dat product wordt gemaakt op basis van natuurlijke producten zoals essentiële oliën, cosmetica of zelfs voedingssupplementen.

Er zullen bovendien regelmatig dieet-, degustatie of kookworkshops worden georganiseerd in een centrale ruimte.