Colruyt lanceert deze week onder haar huismerk Boni Selection quinoa die in eigen land geteeld werd. Het is daarmee de eerste om Belgische quinoa aan te bieden in de supermarkt.

Quinoa wordt al eeuwenlang geteeld in Zuid-Amerika en nu dus ook in België. Nog maar sinds kort bestaan er quinoarassen die geschikt zijn voor ons Europees klimaat en onze bodem. Door kruisingen zijn er verschillende quinoarassen ontstaan en kan het worden aangeplant in verschillende klimaatcondities. 

Colruyt wou die kans naar eigen zeggen niet laten liggen en neemt als eerste grote supermarktketen quinoa van Belgische kweek op in zijn assortiment. De quinoa, die onder het huismerk Boni Selection gelanceerd wordt, is vanaf deze week exclusief te koop bij Colruyt. De Belgische quinoa is, zoals andere Europese variëteiten, iets minder bitter. Dat komt omdat rond de quinoakorrels geen bitter laagje van saponine zit. 

 

Quinoa zit boordevol eiwitten, en bevat ook vitamines, vezels, mineralen en antioxidanten. Daarom wordt het vaak bestempeld als “superfood” en zit de vraag naar het product sterk in de lift.  Quinoa kan als alternatief worden gebruikt voor rijst, couscous, pasta of aardappelen. Het is zowel warm als koud lekker en makkelijk te combineren met verschillende smaken.