De fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland zijn failliet verklaard. Het voormalige postorderbedrijf zegt zich nu enkel nog te zullen focussen op zijn webwinkel.

In de laatste dagen van 2016, raakte bekend dat de 15 fysieke winkels van Neckermann.com in België en Nederland failliet verklaard werden. De verkooppunten, waarvan er zich 5 in ons land bevinden, waren amper een jaar open en maakten deel uit van de nieuwe omnichannelstrategie van Neckermann. 

Die plannen moet het bedrijf nu noodgedwongen laten varen. Neckermann.com gaat voorlopig verder met enkel zijn webshop. “Misschien openen we in de toekomst opnieuw winkels, maar voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel”, zegt woordvoerder Marcel Westerveld in zakenkrant De Tijd.

Wat er nu zal gebeuren met de 15 winkels is voorlopig nog niet duidelijk. De curatoren zeggen in deze fase nog bezig te zijn met een stand van zaken op te stellen.

Het faillissement van Neckermann.com Retail, waar de fysieke winkels onder vielen, kwam er enkele dagen nadat bleek dat zusterbedrijf Readen ook al overkop ging. Of ook de webshop van Neckermann.com met een faillissement bedreigd wordt, is onduidelijk. Het bedrijf zegt op dit moment geen financiële details te willen geven.