Maaltijdboxleverancier HelloFresh is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum in het Nederlandse Bleiswijk. Vanaf volgende zomer moet het DC operationeel zijn.

 

Vandaag is de eerste paal geslagen van het nieuwe distributiecentrum van HelloFresh in Nederland. De leverancier van maaltijdboxen werkt voor de bouw van het DC samen met haar vaste logistieke partner Leen Menken.

Met een oppervlakte van meer dan 20.000m2 is het nieuwe logistieke centrum twee en half keer zo groot is als het vorige DC van HelloFresh in Zoetermeer. Die extra capaciteit moet de digitale speler de mogelijkheid geven om meer huishoudens te bedienen in de Benelux én om een groter en diverse assortiment aan te bieden.

Daarnaast zorgt het nieuwe distributiecentrum met extra groot laaddocks dat de klanten van HelloFresh nog sneller bediend kunnen worden. Dit betekent dat de tijd tussen bestellen en leveren korter gaat worden. Tevens is het gehele centrum gekoeld naar 2-4 graden wat de kwaliteit van het eten weer ten goede komt.

Olaf Vreeburg, Head of Operations van HelloFresh: “Met deze innovatie staat bij HelloFresh de behoefte van de klant centraal. Wij willen bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak heeft hierbij de focus. Het team is continu bezig het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap.”

 

Het nieuwe DC wordt officieel geopend in juli 2018. Vanaf dan zullen de eerste maaltijdboxen vanuit Bleiswijk geleverd worden.