De keten ‘beleveniswinkels’ Cook & Serve is zopas gestart met een webwinkel. Deze jonge Belgische keten wil zo een breder publiek aanspreken. De klant heeft de keuze tussen afhaling in een van de zes Cook & Serve winkels of een levering aan huis.

Cook & Serve combineert keuken en eetgerei met kleine tuinartikelen. Het bedrijf is drie jaar geleden opgericht door Tom Van Moer en Lode Verschuere en telt vandaag zes winkels: Brugge, Kortrijk, Aalst, Oostende, Mechelen en sinds kort Leuven. “Eind dit jaar komt er nog een winkel bij”, zegt een woordvoerster. Waar die komt, wordt nog niet bekend gemaakt.

Met de webshop wordt een nieuwe stap gezet. Die ging in de loop van augustus open met een deel van het assortiment. “We hebben eerst de belangrijkste producten van onze leveranciers erop gezet en voegen systematische de rest van de artikelen toe”, zegt ze.

De klant van de webwinkel kan kiezen tussen afhaling in een van de Cook & Serve winkels of een levering aan huis. Deze is gratis vanaf 50 euro. De logistiek van de winkels gebeurt vanuit een distributiecentrum in Mechelen, dat een jaar geleden in gebruik werd genomen. Van in het begin werd het opgevat om ook te dienen voor de fulfilment van de online-verkoop. De thuisleveringen gebeuren door bpost binnen een termijn van drie à vier werkdagen.

Voorlopig is er nog geen Franstalige webwinkels in de steigers”, zegt de woordvoerster. Ook voor de uitbouw van de keten naar andere middelgrote en grote steden wordt in eerste instantie naar Vlaanderen gekeken.