Carrefour breidt zijn personal shopperdienst ShipTo vanaf vandaag uit naar Namen. Daar zullen boodschappen niet alleen op het land maar ook op het water geleverd worden, een primeur.

Na Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Luik en Bergen kunnen nu ook consumenten uit Namen hun boodschappen aan huis laten leveren via ShipTo, de bezorgdienst van Carrefour. De keten komt bovendien met een primeur, want boodschappen zullen niet enkel op het land maar ook op het water geleverd worden. De hypermarkt van Carrefour in Namen ligt namelijk aan de oever van de Maas en bevindt zich in een buurt waar de pleziervaart enorm populair is. Zo zijn er tussen Namen en Hastières vijf jachtclubs. “De locatie van de winkel in Namen leent zich perfect om ook leveringen op de boot aan te bieden, aangezien de hypermarkt aan de Maas ligt. De pier heeft het voordeel dat hij net achter de winkel ligt, waardoor boten die de Maas oversteken op deze handige plek, net voor een sluis, kunnen stoppen en hun boodschappen kunnen halen zonder zelfs van hun boot af te stappen. Bij onze andere winkels was die mogelijkheid er niet”, verklaart Siryn Stambouli, woordvoerster van Carrefour. “Carrefour is trouwens de eerste supermarktketen die levering op het water aanbiedt in België, rechtstreeks op de boot."

De dienst is gericht op schippers of grote binnenschepen voor wie het tot nu toe een huzarenstukje was om boodschappen te doen. "Met deze optie om rechtstreeks op het schip te leveren, helpen we hen een handje. Het enige wat zij hoeven te doen is het winkeladres in te voeren als afleveradres in de applicatie: Hypermarkt Carrefour Wépion. Vervolgens hoeven zij alleen nog maar hun artikelen te kiezen en het tijdstip van hun passage bij de Carrefour van Wépion te specificeren om hun bestelling op te halen.”

Of Carrefour binnenkort ook op andere locaties zal starten met leveringen op het water is nog niet beslist. “Alles zal afhangen van de locatie. Als de vraag komt en de mogelijkheid om die service aan te bieden er is, zullen we zeker bekijken of we hierop kunnen inspelen. Maar dat is voorlopig nog niet beslist", besluit Siryn Stambouli.