Beyond Meat, de Amerikaanse producent van plantaardige vleesvervangers, publiceerde donderdag teleurstellende kwartaalresultaten en kondigde een personeelsreductie aan van ongeveer 8% wereldwijd.

Beyond Meat kondigde donderdag aan dat het voor het derde kwartaal een omzet van ongeveer $75 miljoen verwacht, met een operationeel verlies tussen de 7 en de 8 miljoen dollar. Deze teleurstellende resultaten hebben het bedrijf ook gedwongen om de resultaatverwachtingen voor 2023 naar beneden bij te stellen. De producent van vleesvervangers (hamburgers, worstjes ...) gaat nu uit van een omzet tussen 330 en 340 miljoen dollar, een daling van 21% tot 19% ten opzichte van vorig jaar. De volledige kwartaalresultaten van Beyond Meat verschijnen volgende week woensdag.

"We verwachtten een bescheiden terugkeer naar groei in het derde kwartaal van 2023, maar die is er niet gekomen, wat de obstakels weerspiegelt die de sector en de consumenten treffen", aldus de CEO van het bedrijf, Ethan Brown. "Hoewel we maatregelen implementeren om deze obstakels aan te pakken, voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt, blijven we streven naar een aanzienlijke verlaging van de operationele uitgaven, om onze kostenstructuur te verbeteren. "De maatregelen zullen onder meer bestaan uit een inkrimping van het huidige personeelsbestand met ongeveer 65 mensen, wat neerkomt op ongeveer 19% van het wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf (productie uitgezonderd), of ongeveer 8% van het totaal.