Colruyt breidt stadswinkelconcept Okay Compact uit

OKay

Supermarktgroep Colruyt test momenteel de nieuwe stadswinkelformule Okay Compact uit in Elsene. Onlangs opende de retailer een tweede vestiging van het concept in Luik, en voor de zomer volgt nog een Okay Compact in Antwerpen. Dat schrijft De Standaard en werd aan onze redactie bevestigd.

 

Colruyt Group opende al in het boekjaar 2013-2014 de eerste Okay Compact-winkel in Elsene, maar het bleef daar verder stil rond. In de Brusselse gemeente test de retailer een kleine versie van een Okay winkel die gericht is op stadskernen. Dat er na Luik ook een winkel in Antwerpen op de planning staan, wijst erop dat de eerste resultaten positief zijn. “De test gaat in de goede richting, daarom gaan we ook uitbreiden. Maar zoals altijd bij Colruyt Group starten wij klein met enkele winkels”, vertelt woordvoerder Jan Derom. De nieuwe winkel zou nog voor deze zomer opengaan.

 

“Okay Compact is een echte stadswinkel, gericht op mensen die te voet of met de fiets hun boodschappen komen doen. Het is een kleinere buurtwinkel met een beperkter assortiment”, licht Derom het concept toe.

 

Met Okay richtte Colruyt zich al op convenience, maar nu gaat het voor het eerst expliciet om kleine stadswinkels. De naam Okay Compact legt ook de link met Spar Compact, de naam die de kleinere Spar-winkels van Colruyt Group binnenkort krijgen. 
 

In onderstaand filmpje wordt het concept door Colruyt toegelicht:

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen