Flex, de contactloze prepaid kaart van Carrefour

Carrefour lanceert als eerste retailer in België een prepaid kaart voor elektronische betalingen. De herlaadbare betaalkaart wordt in nagenoeg alle handelszaken in België en het buitenland aanvaard en wordt ondersteund door een homebankingsysteem en een gebruiksvriendelijke budgetbeheertool.

 

Flex is speciaal ontwikkeld voor wie over een elektronische portemonnee wil beschikken voor zijn dagelijkse uitgaven, zijn budget optimaal wil beheren en/of een eerste ‘zichtrekening’ wil openen. Flex is de eerste prepaidkaart die inspeelt op al deze behoeften. Daarnaast is de kaart ook cadeaukaart verkrijgbaar in de winkel.  Op verzoek van de kaarthouder en na zijn identificatie, kan de kaart daarna worden omgezet in een herlaadbare prepaidbetaalkaart die gelinkt is aan een elektronische rekening met homebanking en een geavanceerd budgetbeheertool.

 

Een kaart die alles omvat

De houder van een Flex kaart (zowel de cadeau- als de herlaadbare versie) kan het saldo van zijn kaart online of aan de kassa van een Carrefour winkel opvragen. Het saldo staat ook vermeld op het Carrefour kassaticket dat je ontvangt na betaling. De kaart herladen is zeer eenvoudig: dit kan meteen aan de kassa van een Carrefour winkel, via overschrijving naar de Flex rekening of via homebanking. In herlaadmodus biedt de Flex kaart gebruikers de mogelijkheid om al hun punten te sparen op één kaart na zich te registreren voor de getrouwheidsprogramma’s Carrefour Bonus Card en Spaar en Pluk.  

 

“We zijn ervan overtuigd dat de meeste gebruikers zullen overstappen naar deze gebruiksmodus van de kaart. Dankzij de beheertool krijgen ze een precies beeld van hun uitgaven en kunnen ze hun budget beter dan ooit beheren”, verklaart Baptiste van Outryve, woordvoerder van Carrefour Belgium. De geavanceerde budgetbeheertool rangschikt de uitgaven namelijk per categorie, toont de evolutie van de uitgaven en biedt de gebruiker zelfs de mogelijkheid om waarschuwingen en een maximumbedrag in te stellen per uitgavetype. De gebruiker kan specifieke uitgaven bovendien filteren en blokkeren, wat van pas kan komen om bijvoorbeeld te uitgaven van een student te controleren.

 

Overal ter wereld

De Flex kaart werkt als een Visa debetkaart, zowel in de cadeauversie als in de herlaadbare versie. Daardoor kan ze uiteraard bij Carrefour worden gebruikt voor geldopnames en betalingen, maar ook op alle andere punten van het Visa netwerk in België en in het buitenland. Onlinebetalingen zijn bovendien beveiligd door Verified by Visa. Daarnaast verenigt Flex verschillende innovaties, waaronder contactloos betalen.  “De Flex kaart maakt gebruik van de contactloze Visa Paywave NFC-technologie. Daardoor moet de klant niet langer telkens zijn kaart in een terminal inbrengen om zijn betaling uit te voeren.Deze contactloze technologie is zeer handig en snel. En dat heeft een gunstige invloed op de winkelervaring van de consument”, vertelt Jean-Marie de Crayencour, Country Manager Belux bij Visa Europe.

 

 

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen