Famille Moulin machtigste aandeelhouder van Carrefour

De familie Moulin, die ook eigenaar is van Galeries Lafayette, versterkt zijn greep op Carrefour. Doordat de familie nu dubbel stemrecht krijgt, worden ze de machtigste stem binnen de Franse retailgroep. Dat schrijven onze Franse collega’s van Linéaires.

 

De familie Moulin verraste vriend en vijand door in 2014 in Carrefour Groupe te stappen. Ze verhoogde haar belang stelselmatig van 6,1% van de aandelen tot 11,51% (in februari dit jaar). In termen van kapitaal was de familie al sinds juli 2015 de belangrijkste aandeelhouder van Carrefour, maar nu wordt ze dat ook in termen van stemrecht. 

 

Niet omdat hun belang in het bedrijf nog vergroot is, maar omdat Carrefour-aandeelhouders dubbel stemrecht krijgen voor aandelen die ze al langer dan twee jaar bezitten. Daardoor heeft de familie Moulin nu in principe 15,33% van de stemmen op zak. Dat schrijft Linéaires op zijn website. Zo steken de Moulins nu de Groupe Arnault, de holding boven LVMH, voorbij. Die bezit "maar" 8,95% van de aandelen en is goed voor 11,92% van de stemmen.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen