Delhaize heeft op één na alle winkels uit transformatieplan verzelfstandigd

Delhaize heeft een zelfstandige overnemer gevonden voor haar supermarkt in Genk. Het is al de achtste winkel uit het Transformatieplan die de retailer verzelfstandigt. Enkel de winkel in Eupen blijft nu nog over.

 

In februari 2015 werd in het sociaal akkoord van het transformatieplan van Delhaize vastgelegd dat er voor negen geïntegreerde supermarkten een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Geleidelijk aan werden die franchisenemers de laatste maanden ook gevonden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar, Turnhout, Lommel, Oude Vest, Aarschot en heel recent nog La Louvière, is Genk al de achtste Delhaize-supermarkt die wordt verzelfstandigd. 
 

De supermarkt in Genk wordt vanaf eind augustus een Proxy Delhaize en zal uitgebaat worden door Robin Geelen, een franchisenemer die al 18 jaar met Delhaize samenwerkt. Hij wordt in deze onderneming gesteund door “een regionale investeerder”, aldus een persbericht.

 

“De klanten gaan in de nieuwe Proxy terechtkomen in een hippe stadswinkel waar de nadruk ligt op kwaliteit en versheid door onze eigen beenhouwerij en traiteur afdeling. Winkelbeleving en service naar de klant staan centraal in deze nieuwe Proxy Delhaize”, zegt de zelfstandige ondernemer.
 

Om de nodige vernieuwingswerken te kunnen uitvoeren zal de winkel gesloten zijn vanaf 1 juli om opnieuw de deuren te openen op 25 augustus. Ook de openingsuren worden uitgebreid. De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen niet aan boord blijven, maar tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize.

 

 

(foto: hetstadsplein.be)

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen