De overname van Dole door Greenyard gaat niet door. De besprekingen zijn afgerond zonder akkoord, laat het bedrijf weten

Hoewel de overname een belangrijke stap zou geweest zijn voor de beide ondernemingen, hebben we vertrouwen in het feit dat Greenyard de goeie strategie ontwikkelt om te groeien en onze positie als wereldleider in groenten en fruit", verklaart Hein Deprez van Greenyard in een communiqué.

Dole zocht een overnemer sinds vorige zomer en had daarom de onderhandelingen aangeknoopt met Greenyard. Volgens het persagentschap Reuters zou daarbij sprake geweest zijn van een aankoopprijs van zo'n 2,12 miljard euro. Een overschatting, zo zei Hein Deprez in De Tijd.

"Een mogelijkheid als deze dient zich niet elke dag aan, maar kan zich nog altijd elders voordoen", reageert Hein Deprez bij De Tijd. "De eigenaar van Dole denkt dat het bedrijf de kaap van 125 jaar kan ronden en dat hij dus nog 25 jaar extra op post kan blijven. Ik sluit de deur niet. Er zijn geen duizend spelers in onze sector."

Gevraagd of hij vreest dat een andere speler kan profiteren van de afgesprongen onderhandelingen, relativeert Hein Deprez. "We kwamen naar voor als finale kandidaat en exclusieve onderhandelingspartner. Voor Dole is het niet makkelijk het dossier terug te openen en zich tot andere kandidaten te wenden. Ze weten wat we zeggen: daar is de lijn en verder dan dat gaan we niet."