’s Werelds grootste Primark opent in Birmingham

Donderdag 11 april opent Primark zijn grootste winkel in Birmingham. Daily Post North Wales bericht over vijf verdiepingen vol fashion, een Disney-café en een barbershop. Daarnaast zijn er ook drie eetgelegenheden aanwezig. De opening valt trouwens samen met de 50ste verjaardag van het bedrijf.

 

Vanaf donderdag 11 april kunnen 1.000 werknemers en klanten winkelen, een hapje eten in een van de restaurants, iets drinken in het Disney-café en langs de barbier voor een knipbeurt in de nieuwe grootste Primark ter wereld. Die neemt de titel over van de gelijknamige winkel in Manchester die met zijn 14.000 m2 tot voor kort nog de grootste was. De nieuwe flagship store opent in het voormalige Britse winkelcentrum Pavilions in Birmingham.

 

Het reusachtige pand is bijna 15.000 m2 en telt vijf verdiepingen. “De winkel zal de laatste trends in vrouwen- en mannenkleding, kinderkleding inclusief schoenen en accessoires, maar ook lingerie, beauty en huishoudelijke producten verkopen. Het wordt de grootste beautystudio voor nagels, make-up, haar, wenkbrauwen en wimpers. De barbershop en de drie geweldige eetgelegenheden maken deze plaats uniek”, vertelt een woordvoerder van Primark.   

 

De datum van de opening valt samen met de 50ste verjaardag van het bedrijf dat zijn eerste Penneys store opende in het Ierse Dublin in juni 1969. De snelle groei tijdens de laatste 15 jaar dankt het bedrijf aan de overname van Littlewoods in 2005.

 

Erwin Vandenbosch

categorie: 

Laatste productlanceringen