Kruidvat gaat een apart distributiecentrum vestigen voor de e-commerce activiteiten in Ede (Nederland). Het Chinese concern AS Watson, het moederhuis van Kruidvat, Ici Paris XL en Trekpleister, heeft hiervoor een contract getekend voor de huur van een bestaand magazijn van 15.000 m².

Vandaag worden de logistieke activiteiten voor de e-commerce van Kruidvat georganiseerd in het distributiecentrum van Heteren, niet zo ver van Ede. “Daar worden de producten voor zowel de fysieke winkels als de webwinkel samen behandeld. Die ruimte is te klein geworden, zodat een uitbreiding zich opdrong. Daarom hebben wij beslist om de logistiek voor de e-commerce te verplaatsen naar een apart DC”, zegt een woordvoerster van A.S. Watson.

Het distributiecentrum in Heteren werd nochtans pas vorig jaar uitgebreid, weliswaar met enige vertraging omdat een ander bedrijf dat op de zone is gevestigd, zich ertegen verzette.

Het distributiecentrum – dat ook België zal beleveren – wordt voor 10 jaar gehuurd. Het is in 1995 gebouwd en in 2005 uitgebreid en gemoderniseerd. Tot voor kort werd het door Hema gebruikt. De huurovereenkomst gaat op 1 september in. Wanneer de verhuis plaats vindt, is niet medegedeeld.

 

Groei in e-commerce

A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, wil zich ontpoppen tot een volwaardige ‘cross-channel’ retailer. Daarom heeft de groep begin dit jaar Roland van den Berg benoemd tot directeur e-commerce. Hij is sinds januari verantwoordelijk voor de operationele uitvoering en de verdere ontwikkeling van de webshops www.kruidvat.nl, www.kruidvat.be en www.trekpleister.nl. Voordien was hij directeur e-commerce bij Jumbo Supermarkten.

Kruidvat groeit sterk in de e-commerce, maar de woordvoerster wou niet zeggen wat de omzet of het groeipercentage per jaar is. “Dat zijn gegevens die we niet vrijgeven”, zegt ze.

Moederbedrijf

A.S. Watson Benelux is een onderdeel van de Chinese A.S. Watson Group, zelf een dochter van de gigantische groep CK Hutchison Holdings. In de Benelux is de groep een belangrijke speler in de Benelux in de health & beautymarkt, met de winkelformules Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL. Deze worden aangestuurd vanuit de drie hoofdkantoren in Renswoude (Nederland), Antwerpen en Vilvoorde.