Intergamma nog niet verlost van Bourrelier-aanvallen

Gondola Non food

De Franse Bourrelier Group, franchisenemer met 75 Gamma- en Karweiwinkels, heeft luidens Het Financieele Dagblad (NL) vorige week een forse schadeclaim van maar liefst 100 miljoen euro ingediend tegen Intergamma.

 

De volgende zet

 

De claim - een vorige week verstuurde ingebrekestelling - is een nieuwe stap in het verzet van Bourrelier tegen het overnameplan van Intergama voor de 156 "CRH-filialen". Nog volgens de krant reageert Intergamma verbaasd op de claim maar zegt er alle vertrouwen in te hebben dat die niet hard te maken valt. Het bedrag zou gaan om inkoopkortingen en bonussen die het hoofdkantoor in de periode 2012 - 2016 zou hebben ingehouden van alle franchisenemers en die zou moeten dienen om de overname van de CRH-winkels te financieren. Deze zijn opgenomen in de jaarrekeningen, die de Bourrelier Group telkens mee heeft goedgekeurd.

 

De honden en het been

 

In de huidige trend van (noodzakelijke) consolidatie in de DIY-markt, lijkt het ons behoorlijk ongezond voor Intergamma als deze oorlog niet snel wordt beslecht en het eventueel tot een vechtscheiding zou komen tussen Bourrelier en Intergamma. En de winnaar zou wel eens geen van beide partijen kunnen zijn, maar de spreekwoordelijke derde hond.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

 

Auteur: 

c.vanwesemael

categorie: 

Laatste productlanceringen