Distrisales en DS Impex kondigen fusie aan

Gondola Homing Experience

Distrisales meldt dat tijdens de recentste Algemene Vergadering van aandeelhouders in Parijs werd besloten de onderhandelingen met investeerders opte starten om – in aansluiting op de recente kapitaalverhoging van DS Impex bvba – ook binnen Distrisales bvba een gelijkwaardige kapitaalverhoging door te voeren bij de bestaande aandeelhouders. Vervolgens komt er een fusie tussen DS Impex en Distrisales.

Deze kapitaalverhoging zal, naar analogie van de vorige kapitaalverhoging, gerealiseerd worden zonder extern kapitaal aan te trekken. Verder hebben de plannen om Distrisales en DS Impex te fuseren vorm gekregen, en zal de fusie in het voorjaar 2017 bekrachtigd worden. Op deze manier wordt het kapitaal opgetrokken tot 1.000.000 euro.”  stelt Ludwig De Schryver, managing director Distrisales bvba

De voorlopige fusienaam is Distrisales – DS-Impex bvba. Dit is een werktitel en kan mogelijks nog gewijzigd worden na de gerealiseerde fusie.

 

Expansie naar Frankrijk

 

De fusie moet Distrisales – DS-Impex bvba in staat stellen de expansie en export naar Frankrijk te financieren en verder uit te bouwen en de productie van eigen merken verder vorm te geven. DS Impex is o.m. producent van vochtbestrijder ABSOR en tuinproduct PACK BAG dat door Distrisales wordt gedistribueerd.

Met vestigingen in zowel Zeebrugge als Sint-Niklaas is Distrisales bvba de exclusieve verdeler van diverse innovatieve producten binnen de BeNeLux en Frankrijk. Logistiek en warehousing zijn ondergebracht bij Distrilog in Willebroek dat deze artikelen verdeelt in de doe-het-zelf-, tuin-, huishouden- en veiligheidssector en klanten heeft als Brico, Hubo, Gamma, Aveve en Horta.

Auteur: 

c.vanwesemael

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen