Apothekers verliezen rechtszaak tegen Medi-Market

De poging van de klassieke apothekers om de opmars van Medi-Markt te stoppen, is op niets uitgedraaid. Hun claim dat de activiteiten van de farmaceutische supermarkt “een aanslag” zijn op het klassieke apotheekwezen, werd verworpen door de rechter.

 

In december waren de Orde van de Apothekers en de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) naar de rechter gestapt om het winkelconcept te laten verbieden. Volgens hen vervaagt de grens tussen pure geneesmiddelen en randproducten bij Medi-Market. De Orde noemde de activiteiten van de winkelketen “een aanslag” op de klassieke apotheker met al zijn wettelijke bepalingen, wat zelfs gevaar zou inhouden voor de patiënt.

 

De rechtbank van koophandel in Nijvel volgt de redenering van de apothekers niet en heeft de vordering verworpen, schrijft zakenkrant De Tijd. “Het concept kan niet worden aangevallen,” aldus de rechtbank.

 

Volgens Medi-Market-oprichter Yvan Verougstraete beantwoordt zijn concept aan de vraag naar meer betaalbare medicijnen. Bovendien is de scheidingslijn tussen medische en commerciële producten wel heel duidelijk, liet hij al optekenen in Gondola.

 

Het concept van Medi-Market bestaat erin op grote oppervlakten een groot assortiment aan verzorgingsproducten aan te bieden, en dit aan een lage prijs. De keten mikt erop gemiddeld 20 tot 30% goedkoper te zijn dan het traditionele circuit. Daarnaast heeft het ook een promotiefolder. Naast de parafarmacie is ook een apotheker, waar klanten voor medicijnen op voorschrift terecht kunnen. 

 

Medi-Market opende eind 2014 zijn eerste vestiging in Charleroi en telt ondertussen al negen winkelpunten in ons land. Tegen 2020 wil Yvan Verougstraete zelfs twintig vestigingen. De keten won vorig jaar ook de Mercuriusprijs voor winkelconcept van het jaar.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen