Food services

Deliveroo heeft zijn restaurant van de toekomst voorgesteld in Singapore onder de naam ‘Deliveroo Food Market’. Die bevat 10 keukens en een restaurantgedeelte met 40 zitplaatsen. Daarnaast verlopen de bestellingen volledig automatisch dankzij de samenwerking met Eatsa, een technologisch Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in automatisering.

De omzet van Takeaway.com steeg afgelopen jaar met 44% tot 240 miljoen euro, goed voor maar liefst 93,9 miljoen bestellingen in 2018. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke organische groei en vier overnames. Daarnaast wist het bedrijf zijn verlies flink te verminderen.

Sinds gisteren is het bij Uber Eats mogelijk om met Ticket Restaurant van Edenred, digitale leverancier van maaltijdcheques, een bestelling te betalen. Via deze exclusieve samenwerking met Edenred hoopt Uber Eats nog meer gebruikers aan te trekken.

Deliveroo heeft ambitieuze plannen voor 2019. Zo wil het zijn restaurant-aanbod vergroten en restaurants helpen om meer omzet en klanten te genereren via ‘Virtual Brands’. Daarnaast introduceert het een nieuw vergoedingssyteem ‘Cash Out’ voor Deliveroo-bezorgers en personaliseert het zijn service voor klanten.

Chefkok Sergio Herman heeft zijn derde Belgische Frites Atelier-vestiging geopend in Brussel. Het grootste filiaal tot nu toe wil zijn klanten een ware brasserie-ervaring bieden en pakt daarom uit met enkele 'plats du jour'.

Gourming, de digitale marketplace voor de voedingssector, strijkt neer in de Benelux. Binnenkort zal het zijn diensten ook in de rest van Europa en Azië uitrollen.

NewTree, de Belgische producent van duurzame chocolade, opent binnenkort een biologische zero waste koffiebar in Brussel. Dankzij dit NewTree Café wil het bedrijf consumenten bewust maken van hun ecologische voetafdruk. Bovendien heeft oprichter Benoît de Bruyn nog meer expansieplannen, want hij wil er een echte keten van maken, zo schrijft L’Echo.

Vanaf vandaag bezorgen maaltijdbezorgers Deliveroo en Uber Eats ook Burger King-producten aan huis. Deliveroo levert de befaamde Whopper voortaan al in Luik, en over enkele weken ook in Antwerpen en Brussel. Bij Uber Eats is de eer dan weer weggelegd voor Charleroi, Brussel en Namen. Antwerpen en Luik moeten nog geduld hebben tot 11 maart.

Bregal Freshstream, het investeringsfonds van de familie Brenninkmeijer (C&A), dat Lunch Garden in handen heeft, zou mogelijk overwegen om het bedrijf te verkopen. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

De allereerste KFC van België zal haar deuren openen in het Brusselse Noordstation, recht tegenover de Starbucks. Dat maakte het bedrijf zelf bekend. Het restaurant strekt zich uit over 470m2 en biedt plaats aan 230 mensen.

Pagina's

Abonneren op Food services