Wouter Kolk drie maanden eerder aangesteld als CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië

Wouter Kolk neemt zijn functie als CEO van Ahold Delhaize Europa en Indonesië drie maanden vroeger op dan voorspeld. Dat maakte Ahold Delhaize gisteren bekend.

 

Pierre Bouchut werkte tot 2018 als COO Europa en Indonesië. Bij zijn vertrek werd hij tijdelijk vervangen door Frans Muller die nog tot januari 2019 als ad-interim aan de slag zou gaan. Daarna zou hij opgevolgd worden door Wouter Kolk, tot voor kort COO van Ahold Delhaize Nederland en België, en CEO van Albert Heijn… Maar nu blijkt dat Ahold Delhaize toch wat voorloopt op zijn planning, want Wouter Kolk werd gisteren aangesteld als de nieuwe CEO Ahold Delhaize Europa en Indonesië, maar liefst 3 maanden vroeger dan gepland. “We zijn erg blij voor Wouter dat hij drie maanden eerder kan beginnen dan oorspronkelijk gepland zodat hij de groeimogelijkheden in Europa helemaal kan benutten”, vertelt Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. “Onder Wouter zijn leiding zullen we onze geweldige lokale merken steunen, lokale strategieën uitwerken, en dynamische capaciteiten en kortingen voor onze consumenten realiseren.”

 

Daarnaast zal Wouter Kolk aan het hoofd staan van de Europese activiteiten rond digitalisering, e-commerce en inkoop en leidt hij ook de expertise over het huismerk. Verder zal hij nieuwe commerciële perspectieven voor de hele regio uitdenken. Wouter kolk zal ondersteund worden door een klein team bestaande uit: een financieel directeur, een directeur personeelszaken en een directeur strategie. De groep is momenteel op zoek naar geschikte profielen voor deze functies.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen