Supermarktketens Delhaize en Colruyt zeggen dat ze de leveringen van het controversiële slachthuis in Izegem hebben stopgezet. Het slachthuis kwam in opspraak door undercoverbeelden van dierenmishandeling. 

Enkele maanden na de controverse rond het slachthuis in Tielt, komt opnieuw een Vlaams slachthuis in opspraak door undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Dit keer gaat het om beelden van een slachthuis in Izegem, waarop te zien is hoe runderen stokslagen en elektrische schokken te verduren krijgen (wat verboden is). Volgens Animal Rights krijgen de dieren ook te zien hoe hun soortgenoten de keel wordt doorgesneden en is er in veel gevallen sprake van onverdoofd slachten. 

Het slachthuis maakt deel uit van de groep Verbist, die vooral Belgisch Witblauw-runderen slacht. Het bedrijf levert vlees aan onder andere Delhaize en Colruyt. Beide retailers hebben de toevoer van vlees uit Izegem nu stopgezet.

Delhaize heeft beslist om met onmiddellijke ingang de samenwerking met het slachthuis van Izegem stop te zetten. Colruyt heeft dan weer beslist om de bestellingen en leveringen van het in opspraak gekomen slachthuis “on hold” te zetten totdat er meer duidelijkheid is.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA)reageert onthutst op de beelden. Hij heeft de Inspectie Dierenwelzijn nu gevraagd de zaak te onderzoeken, om daarna te zien of en welke maatregelen er moeten worden genomen.