Nieuwe CEO voor Match

Supermarktketen Match krijgt een nieuwe CEO. Stéphane De Rango vervangt vanaf 1 maart Aloïs Ooms, die nog maar anderhalf jaar Match leidde.

 

Ooms was nog maar sinds juni 2014 CEO. Hij had de moeilijke taak om Match en Smatch, twee enseignes die het moeilijk hebben, weer op de rails te krijgen. Hij heeft nu ontslag genomen door een verschil in visie over de toekomststrategie voor het bedrijf.

Aloïs Ooms wordt opgevolgd door Stéphane De Rango, die al werkzaam is in de groep louis delhaize (via Cora Frankrijk) waartoe Match en Smatch behoren. Hij begint 1 maart in zijn nieuwe functie en zal nog bijgestaan worden door Ooms.
 

“Dit nieuws bevestigt alleen maar de geruchten dat het nog altijd rommelt bij Match. Het bedrijf heeft grote inspanningen gedaan om haar prijs-imago bij te stellen en de “price gap” met de concurrentie te verkleinen. Match komt immers al jaren als duurste supermarkt uit vergelijkende studies. Maar door haar prijzen te verlagen, heeft het enseigne ook in zijn eigen marges gesneden. Vandaag moeten er keuzes gemaakt worden, die niet eenvoudig te maken zijn", zegt Pierre-Alexandre Billiet (CEO Gondola).

 

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen