De opvolger van Alexander von Maillot, huidige CEO van Nestlé Belgilux, wordt niemand minder dan Michel Mersch, vandaag Businesss Executive Officer Nestlé France en Nestlé Belgilux. De nieuwe ceo van Nestlé Belgilux geniet van de sympathie en respect van de hele retail- en FMCG-gemeenschap in België, inclusief die van Gondola. Hij neemt zijn nieuwe functie op 1 februari 2018 op.

Alexander von Maillot vervoegde de groep Nestlé in 1996 in Duitsland, waar hij verschillende commerciële en marketingfuncties vervulde, vooraleer hij gepromoveerd werd tot Business Manager Beverages voor de Tsjechische markt, waar hij later Business Executive Manager Beverages werd in 2007. In 2010 wordt hij Business Executive Manager Confectionery Nestlé France voor hij in 2013 CEO van Nestlé Belgilux wordt. Vanaf 1 februari 2018 neemt Alexander von Maillot zijn functies op als Head fo the Confectionery Strategic Business Unit.

Om hem te vervangen, stelt Nestlé Michel Mersch aan, die de groep vervoegde in 1998 als Key Accountmanager Belgilux. Hij s daarna achtereenvolgens Country Manager Cereal Partners Worldwide van 2001 tot 2005, hoofd van de afdeling Granen in België et Luxemburg, en daarna Business Executive Manager Chilled Culinary & Sales Coordinator Nestlé Belgilux. Tot 2015 verbeterde hij dus de winstgevendheid van het bedrijf. Daarna werd Michel Mersch benoemd tot Business Executive Officer Nestlé Professional Nestlé France e, Nestlé Belgilux. Vandaag komt hij op 51-jarige leeftijd aan het hoofd van Nestlé Belgilux.

“Michel heeft een mindset die echt cross-categorie is, is in staat een inclusieve cultuur te creëren en de verandering te leiden. Hij heeft de zeldzame capaciteit de uitdagingen te zien en zijn collega’s naar succes te stuwen. Dankzij zijn solide leiderschap, zijn menselijke competenties en zijn commerciële en ondernemerservaring is Nestlé ervan overtuigd dat Michel een zeer belangrijke bijdrage zal leveren aan de continue groei en aan de winstgevendheid van Nestlé Belgilux”, meldt het bedrijf.