Lidl opent drie zondagen in december

Lidl

Discounter Lidl is de komende maand drie op de vier zondagen open. In ruim 200 winkels kan je op zondag 6, 20 en 27 december in de voormiddag gaan winkelen bij de retailer. Het is de eerste keer in haar bestaan dat Lidl drie zondagen op het jaar open is.

 

Met de drie zondagsopeningen wil Lidl naar eigen zeggen extra inzetten op de belangrijke decembermaand. “Het is dé maand waarin we Kerstmis en Nieuwjaar vieren. Bovendien heb je met 6 december ook het belangrijkste kinderfeest van het jaar. Als warenhuisketen zie je de verkopen echt toenemen in die laatste maand van het jaar en daarom leveren wij graag de nodige inspanningen om onze klanten zo ruim mogelijk te kunnen bedienen”, legt woordvoerder Pieterjan Rynwalt uit.

 

Niet alle winkels

 

De zondagsopeningen in december zijn op vrijwillige basis. Daarom zal niet élke winkel open gaan, maar Lidl maakt zich wel sterk dat meer dan 200 vestigingen uitzonderlijk geopend zullen zijn. Welke winkels er juist wanneer open zijn kan je hier terugvinden. Ook het aantal zondagsopeningen is het resultaat van overleg, klinkt het. “Het eerste weekend van december is van oudsher een zeer belangrijke tweedaagse in de supermarktsector, vandaar dat Lidl die zondag verkoos boven de week erna”, zegt Rynwalt.

 

De zondagsopeningen zijn alweer een nieuwe stap in de evolutie van Lidl van traditionele hard discounter naar klantvriendelijke “versdiscounter”. Toch is de demarche opvallend: zondagsopeningen zijn in het algemeen een zaak voor franchisenemers omdat de loonkosten op zondag zodanig hoog zijn.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen