Eataly komt officieel naar Brussel

Er gaan al jaren geruchten de ronde dat Eataly zich in België gaat vestigen, maar nu is het ook eindelijk officieel. De Italiaanse keten strijkt neer in de Brusselse Anspachlaan én dat zonder de plaats van de meeste bezochte AD Delhaize van het land in te nemen. Dat meldt La Libre.

 

Eind mei vernamen we dat een franchisewinkel van de Italiaanse premiumketen Eataly zich op de Brusselse Anspachlaan zou vestigen en dat op de plaats van de drukst bezochte AD Delhaize-winkel. Delhaize liet ons echter weten dat het niet van plan was om er te vertrekken. En dat zou wel eens het geval kunnen zijn. In plaats van de AD Delhaize te verplaatsen, zouden de twee concepten volgens het nieuwe project gewoon naast elkaar blijven bestaan. Volgens La Libre zou Eataly zich namelijk op de benedenverdieping vestigen, naast het nieuwe stadsconcept van Delhaize, dat zal aangevuld worden door een klassieke supermarkt in de kelder. Op de benedenverdieping zal alles dus rond het stadsconcept draaien, waarover de CEO van Delhaize ons onlangs vertelde, terwijl buurtbewoners zich voor hun grote aankopen dan weer helemaal kunnen laten gaan in de kelder. We hebben contact opgenomen met de retailer, maar wachten nog op zijn reactie.

 

Dat Eataly naar Brussel komt, is niet alleen bevestigd, maar er is zelfs al een openingsdatum vrijgegeven. In 2023 zou de winkel namelijk zijn deuren openen in de Anspachlaan. De vergunningen zullen volgens La Libre, in de komende 9 maanden worden toegewezen zodat tegen eind 2020 de deal helemaal rond is. Daarna kunnen de werken dus eindelijk van start gaan.

 

Concreet zal Eataly zich vestigen op de gelijkvloers en de eerste verdieping van het gebouw in de Anspachlaan. De andere verdiepingen zouden dienen voor co-workingruimtes van Fosbury&Sons en appartementen. De naam, The Dome, laat niks aan het toeval over, aangezien de dakkoepel toegankelijk zal zijn voor het publiek en hen een indrukwekkend uitzicht op de stad Brussel zal geven. Het project wordt geleid door VDD Project Development, waarvan niemand minder dan Dick Vervoordt, zoon van antiquair Axel Vervoordt, een vennoot is. Coussée & Goris Architecten staan dan weer samen met tuinarchitectenbureau Omgeving in voor de verbouwingen.

 

Eataly is een Italiaanse supermarktketen die werd opgericht in 2004. Ondertussen is de keten terug te vinden in talloze grote steden: Osaka, Tokyo, New York, Chicago, Boston, Los Angeles, Istanboel, Dubai, Stockholm, Seoul, Sao Polo, Moskou, München, enzo. Zijn succes is vooral te danken aan de Italiaanse kwaliteitsproducten en zijn fameuze Italiaanse gastronomie, maar ook aan zijn winkelervaring.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen