De laureaten van de Food At Work Student Awards : wanneer jongeren het eten van morgen creëren

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, maakte vandaag de winnaars bekend van de Food At Work Student Awards. 30 deelnemende jongerenteams ontwikkelden hun voedingsproduct van de toekomst. Een vakjury koos uiteindelijk 3 winnaars: een pizzadeeg met lokaal biergist, een vezelrijke cracker met een aroma van spek, en een gezonde frisdrank met abrikozen en algen.

 

De Food At Work Student Awards, een wedstrijd voor studenten uit het hoger onderwijs, heeft als doel om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor de voedingssector. “Belgische voedingsbedrijven hebben elke dag meer dan 1500 vacatures openstaan. Door leerlingen en studenten zelf een innovatief voedingsproduct te laten ontwikkelen, prikkelen we hen om later een carrière uit te bouwen in onze sector,” aldus Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen. 

 

Food At Work Ecotrophelia Awards: de Bizza

 

In de wedstrijd voor studenten uit het hoger onderwijs, de Food At Work Ecotrophelia Awards, ging de eerste prijs naar een team van de KU Leuven. Ze wonnen de hoofdprijs met hun “Bizza”: een gezond pizzadeeg van eigen bodem gemaakt met bierdraf, bierwort en biergist van lokale brouwers. 

 

 

“De Belgische voedingsindustrie promoot wereldwijd haar kwalitatieve en innovatieve producten met het promotiemerk Food.be – Small country. Great food. We zijn dan ook verheugd dat het team van KU Leuven met zo’n innovatief en duurzaam product ons land in oktober zal vertegenwoordigen op de Europese Ecotrophelia Awards op SIAL in Parijs, de grootste voedingsbeurs van Europa”, vertelt Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia, enthousiast.

 

De tweede prijs in de Food At Work Ecotrophelia Awards ging naar een team van HE Charlemagne Isla Huy voor “BeLight”, een vetarm bevroren dessert op basis van wei, een bijproduct van de zuivelproductie. BeLight bestaat in drie smaken en kleuren en bevat minstens 50% echt fruit.

 

 

Food At Work Awards Vlaanderen: Fibercracker with bacon

 

In de Food At Work Awards Vlaanderen, voor leerlingen uit het Nederlandstalig secundair onderwijs, wonnen twee teams van Ter Groene Poorte, elk met een product dat vlees op een vernieuwende manier gebruikt. De hoofdprijs gaat naar “Fibercracker with bacon”, een hartig en vezelrijk koekje met een zacht aroma van spek. Voor dit aperitiefkoekje maakt het team van de opleiding Voedingstechnieken gebruik van restvezels uit de fruitsapindustrie en van snijdingen van spek. 

 

 

De tweede prijs in de Food At Work Awards Vlaanderen gaat naar een team uit de Slagerijschool Ter Groene Poorte die met “Chick’n Chill” een allergenenvrije kippenschnitzel voorstellen. Als basis voor Chick’n Chill gebruikt het team mager kippenvlees waaraan ze een mix van verschillende groenten (broccoli, spinazie, groene kool, courgette en wakame zeewier) en extra erwteneiwitten toevoegen.

 

 

Food At Work Awards Wallonie: Abricotam

 

De eerste prijs in de Food At Work Awards Wallonie, voor leerlingen van het Franstalig middelbaar onderwijs, gaat dit jaar naar een team uit het Athénée Royal Agri St. Georges. Met “Abricotam” maakten zij een frisdrank op basis van gerecupereerd siroop uit abrikozenconserven in combinatie met een extract van exotische vruchten. Abricotam bevestigt eveneens dat ook jongeren veel potentieel zien in het gebruik van algen en zeewieren: het bevat lithothamne, een kalkwier met een hoog gehalte aan calcium. 

 

 

Met hun “Flower Burger” won een team van de Ecole Secondaire Clairval de tweede prijs. Hun vegetarische burger op basis van lokale kazen en granen heeft een originele smaak en bevat weinig gluten.

 

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen