Colruyt en Delhaize schorten samenwerking met El Pozo op na beelden van dierenmishandeling

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw schokkende beelden van dierenmishandeling vrijgegeven in een Spaans slachthuis voor varkens. Volgens Cefusa, een groep waartoe ook de Spaanse vleesfabrikant El Pozo behoort, voldoet het bedrijf aan de Spaanse en Europese wetgeving. Toch zetten Delhaize en Colruyt voorlopig de samenwerking met El Pozo stop, na een oproep van Animal Rights.

 

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights gaf opnieuw schokkende beelden van dierenmishandeling in een Spaans varkensslachthuis vrij van het bedrijf Cefusa, een groep waartoe ook de Spaanse vleesfabrikant El Pozo behoort. Op de beelden zijn onder meer varkens met enorme abcessen, ernstige misvormingen, infecterende wonden en lies- en navelbreuken te zien. Volgens Cefusa is er geen vuiltje aan de lucht en “voldoet het bedrijf dan ook aan de eisen van de Spaanse en Europese wetgeving”. Maar Animal Rights België laat het daar niet bij en roept Colruyt en Delhaize nu op om het voedsel van El Pozo uit de rekken te halen. Beide supermarkten gaven meteen gehoor aan die oproep en schorten momenteel de samenwerking met de Spaanse vleesfabrikant op.

 

Het is niet de eerste keer dat Animal Rights beelden van dierenmishandeling vrijgeeft. Vorig jaar nog doken er schokkende beelden op van een slachthuis in Tielt en Izegem. Delhaize besloot meteen om de samenwerking stop te zetten. Niet veel later besloot ook Colruyt om het slachthuis in Izegem links te laten liggen.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Bord-Bia - NL - SIDE

Laatste productlanceringen