Broers Mestdagh trekken zich terug, Guillaume Beuscart neemt fakkel over

De broers Eric en John Mestdagh trekken zich terug uit de operationele directie van hun distributiegroep. Ze laten hun plaats aan Fransman Guillaume Beuscart, vroegere baas van Lagardère België. De overdracht is voorzien voor de zomer van 2018, melden de kranten van Sudpresse.

 

Vanaf 1 juli 2018 trekken John en Eric Mestdagh zich terug uit de operationele directie van de distributiegroep, melden de kranten van Sudpresse. Het personeel werd vrijdag al op de hoogte gebracht. Het nieuws kwam voor hen als een verrassing. Guillaume Beuscart wordt algemeen directeur van de Groep Mestdagh, een titel die Eric Mestdagh sinds 2015 tijdelijk op zich nam.

 

Contract met Carrefour

 

Eric Mestdagh bevestigt dat hij afgevaardigd bestuurder blijft. Hij concentreert zich voortaan op de vernieuwing van het contract met Carrefour dat tot in 2020 loopt. John Mestdagh laat zijn huidige functie als aankoopverantwoordelijke achter zich, om enkel nog in de raad van bestuur te zetelen. Voor die positie zoekt Mestdagh nog een opvolger. “We zoeken naar een vereenvoudiging van het organigram”, aldus Eric Mestdagh.

 

Onrust

Ondanks alles veroorzaakt het nieuws volgens de betrokken media onrust bij het personeel. De twee broers waren geliefd bij de werknemers. Het vertrek is ook een afscheid van het familiale karakter van het bedrijf, dat ondanks de groei nog steeds behouden werd. Het bedrijf beklemtoont dat John en Eric niet langer op het operationele niveau aanwezig zijn, maar wel mee de strategische lijnen uitzetten.

 

Opvolger

 

Guillaume Beuscart is geen onbekende voor de Belgische distributiesector of voor de redactie van Gondola, omdat hij directeur was bij LS Distribution, het filiaal van Lagardère dat in België het netwerk van Press Shop en Relay in handen had tot ze in februari 2016 aan bpost verkocht werden. Terwijl de Franse nationaliteit van de toekomstige algemeen directeur bij sommigen vragen oproept, mag niet vergeten worden dat hij de Belgische markt perfect kent. Mestdagh wil voorlopig niet reageren op het bericht, maar komt later met een officiële mededeling.

Auteur: 

d.soenens@gondola.be

categorie: 

ISM - Side - NL

Laatste productlanceringen