Bart Buysse wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Dat kondigen Fevia en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) samen aan.

Bart Buysse, de huidige directeur-generaal (sociale zaken) van het VBO, komt vanaf 1 oktober 2018 aan het hoofd te staan van één van de belangrijkste industriële sectoren in België. Hij volgt daarbij Chris Moris op, die 20 jaar lang de sector op de kaart heeft gezet. In het vooruitzicht van zijn pensionering draagt Chris Moris de fakkel vanaf die datum over. Hij zal nadien nog een tijd lang de Fevia-leiding met raad en daad bijstaan als bijzonder raadgever.

“Ik heb 20 jaar lang een ongelooflijk boeiende en bloeiende sector mogen vertegenwoordigen en zocht steeds vanuit de dialoog naar constructieve oplossingen voor onze bedrijven en hun partners. Ik ben fier op het werk dat we hebben gedaan maar nu is de tijd rijp om Fevia over te dragen in de handen van Bart Buysse. Ik ben bijzonder verheugd dat Bart deze uitdaging wil opnemen. Ik heb alle vertrouwen in zijn inzet en capaciteit om samen met het huidige Fevia-team een nieuwe dynamiek te geven aan de federatie, die daarmee klaar staat voor de volgende 20 jaar”, reageert Chris Moris.