Amazon wil nieuwe Whole Foods-winkels openen in regio's waar de supermarktketen nog niet aanwezig is. Zo wil de e-commercegigant meer klanten laten genieten van zijn Prime Now-dienst. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Amazon heeft plannen om het aantal Whole Foods-winkels flink uit te breiden. Het bedrijf is namelijk volop op zoek naar nieuwe vestigingen, onder meer in Idaho, het zuiden van Utah en Wyoming, regio’s waar de supermarktketen nog geen winkels heeft. Dat vertelden enkele bronnen aan The Wall Street Journal. De nieuwe vestigingen zouden groter zijn dan de huidige Whole Foods-panden en zouden ook een Amazon-afhaalpunt voorzien, waardoor de e-commercegigant zijn eigen online producten nog beter kan promoten.

Door deze expansie wil de retailer niet alleen nieuwe klanten aantrekken in gebieden waar het bedrijf nog niet aanwezig is, maar wil het zijn Whole Foods-drive en Prime Now-dienst ook promoten. Via die dienst kunnen Whole Foods-klanten hun producten namelijk gratis binnen de twee uur aan huis laten leveren.

Momenteel is de Prime Now-service beschikbaar in 60 steden en de Whole Foods-drive in 30 steden. Toch wil Amazon die twee diensten binnenkort beschikbaar maken in bijna al zijn 475 vestigingen, zo schrijft The Wall Street Journal. Op die manier wil de e-commercegigant meer klanten overtuigen om Prime Now-abonnee te worden. Ter herinnering, naast een levering binnen de 2 uur genieten Prime Now-abonnees ook van kortingen op sommige Whole Foods-producten.