Tortillamaker Poco Loco investeert 50 miljoen in Roeselare

Poco Loco, een Belgische producent van Mexicaanse voedingsproducten, gaat de komende twee jaar 50 miljoen euro investeren in zijn site in Roeselare. Het bedrijf gaat ook de capaciteit opvoeren en zal daarvoor 100 nieuwe medewerkers aanwerven. 

 

Poco Loco produceert in Roeselare tortilla wraps, chips, dinner kits en Tex-Mex kruiden en sauzen. Het bedrijf behoort met zijn Tex-Mex voedingsgamma tot de wereldwijde marktleiders. De firma mag dan ook grote ketens als Carrefour, Tesco, Aldi, Ahold en McDonald’s tot haar klanten rekenen. 96% van wat Poco Loco in haar twee productiesites in Roeselare maakt, is voor het buitenland bestemd. 

 

Gezien de groei van Poco Loco en de nood om extra productielijnen te kunnen installeren, keek het bedrijf al even uit naar extra bedrijfsoppervlakte. De voedingsproducent begint daarom medio 2016 met de bouw van een nieuw hoogbouwmagazijn in Roeselare, tegenover de productiesite aan de Rumbeeksegravier.

 

Op de voorlopig braakliggende site van 7 hectare komt een gebouw van 43m hoog met een grondoppervlakte van 8.000 vierkante meter, dat als volautomatisch magazijn wordt uitgerust. Het terrein is ook voldoende groot om ook in de toekomst de productie nog verder uit te breiden.

 

50 miljoen

 

Poco Loco investeert maar liefst 40 miljoen euro in de bouw van het magazijn, dat tegen begin 2018 operationeel moet zijn. Daarnaast pompt het bedrijf ook nog eens 10 miljoen in bijkomende productielijnen. De toename van de productiecapaciteit gaat gepaard met een zoektocht naar een honderdtal nieuwe werknemers. Het gaat daarbij vooral om machine operatoren en technici, maar “de groei zal in alle afdelingen van het bedrijf voelbaar zijn”. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen