Mondelēz heeft Jan Willem Balk benoemd als nieuwe Managing Director van haar activiteiten in de Benelux. Hij volgt Marie-Pascale Sire op, die een nieuwe functie krijgt binnen het West-Europese directieteam. 

Jan Willem Balk was de afgelopen vijf jaar Managing Director van de activiteiten van Mondelēz International in Nederland, maar groeit nu door naar topman van het Benelux niveau van Mondelēz (Oreo, Milka, Côte d'Or, LU). Hij is feitelijk al sinds 2 mei op post als Managing Director van Mondelēz Benelux. Balk volgde in die functie Marie-Pascale Sire op, die na tweeënhalf jaar als hoofd van het Benelux-niveau een nieuwe rol gaat vervullen binnen de West-Europese directie.

De kersverse topman van Mondelēz in de Benelux reageert enthousiast op de nieuwe uitdaging. “De afgelopen jaren hebben we de Nederlandse divisie van Mondelēz International verder kunnen uitbouwen tot een leidende speler in de snacking markt door een sterke klantenfocus en hoge betrokkenheid van alle medewerkers die de iconische merkenportfolio verder uitbouwen. Ik kijk er erg naar uit om die ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en daarmee voor al onze medewerkers een “great place to grow” te kunnen zijn", aldus Balk.

Hein Everts, huidig Sales Director Nederland, volgt Jan Willem Balk op als Country Director Nederland. “Jan Willem en ikzelf hebben de laatste vijf jaar in nauwe samenwerking vorm gegeven aan Mondelez Nederland en middels een enorme groei met Milka in chocolade en Oreo in biscuits, onze groeidoelstellingen waar weten te maken", zegt hij. "Ik ben verheugd om hier als eindverantwoordelijke in Nederland verder invulling aan te kunnen geven en in samenwerking met onze klanten verdere categoriegroei te realiseren.