AB InBev schrapt 5.500 jobs na fusie

Bierreus AB InBev zou na de fusie met SAB Miller 3% van haar personeelsbestand ontslaan. Dat komt neer op meer dan 5.500 jobs, meldt het Amerikaanse persagentschap Bloomberg.

 

Volgens documenten die zijn vrijgegeven over de fusie zouden de afvloeiingen geleidelijk aan doorgevoerd worden over een periode van drie jaar. Waar de jobs zullen verdwijnen is nog niet bekend, maar volgens de fusiedocumenten zal het huidige hoofdkantoor van SABMiller in Londen gesloten worden, net als de regiokantoren van de overnameprooi in Miami, Hong Kong en Peking. Het aantal van 5.500 kan zelfs nog oplopen, zegt zakenkrant De Tijd. Voor een aantal afdelingen, zoals verkoop, heeft AB InBev de denkoefening over het toekomstige personeelsbestand zelfs nog niet gemaakt, omdat het dat nog niet mocht.

 

Quid België?

 

Wat de gevolgen voor de 2.400 Belgische werknemers van AB InBev zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Op het Europese hoofdkwartier van de brouwer in Leuven staan volgens ACV-secretaris Kris Vanautgaerden 24 banen op de tocht. Dat zou gezegd zijn op een Europese ondernemingsraad, waar de directie ook zei dat er geen herstructurering komt. Bij de productievestigingen in Leuven, Jupille en Hoegaarden, waar samen zo’n 1.000 mensen werken, zouden er zeker geen ontslagen vallen.

 

AB InBev mikt met de overname van SABMiller jaarlijks op 1,4 miljard dollar aan besparingen. Het schrappen van jobs maakt daar duidelijk deel van uit. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen