MS Mode maakt doorstart onder oude eigenaar

De failliete kledingketen MS Mode zal een doorstart maken onder haar oude eigenaar Roland Kahn, die ook de man is achter bedrijven als Coolcat en America Today.

 

In eerste instantie neemt GA Europe, een internationale investeringsgroep die gespecialiseerd is in het herstructureren van retailbedrijven, de activiteiten van MS Mode over. GA Europe zal een uitverkoop van de Nederlandse MS Mode-winkels organiseren. Daarna zal MS Mode verdergaan als onderdeel van de Coolinvestments Group, het bedrijf van de Nederlandse ondernemer Ronald Kahn waar ook Coolcat en America Today onder vallen. Kahn ondernam enkele maanden geleden nog een tevergeefse poging om het ook al failliete V&D over te nemen. 

 

Hoe de toekomst van MS Mode er nu uit gaat zien is nog onduidelijk. Daar moet binnen ‘enkele weken’ meer over bekend worden gemaakt. “GA Europe zal de komende tijd onderzoeken welke maatregelen in binnen- en buitenland noodzakelijk zijn voor een gezonde exploitatie in de toekomst en zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen aan klanten, medewerkers en partners,” zeggen curatoren Kemp en De Jong in een persbericht.

 

MS Mode heeft bijna 400 winkels verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het faillissement en de doorstart betreft enkel het Nederlands filiaal van de retailer. De Belgische winkels blijven dus buiten schot. 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen