Opent Ikea Frankrijk minder nieuwe winkels dan gepland?

Meubelzaak Ikea zou minder nieuwe winkels openen in Frankrijk dan initieel gepland. De winkelketen is namelijk aan het kijken naar mogelijkheden om uit te breiden naar e-commerce, meer specifiek naar click&collect.

 

“We zullen niet even snel uitbreiden dan eerder gecommuniceerd. We zoeken de beste oplossingen om zo dicht mogelijk bij onze klanten te staan”, vertelt Olivier Baraille, de CEO van Ikea Frankrijk.

 

Binnenkort opent de Zweedse winkelketen een nieuwe winkel in de Franse stad Orleans. Daarnaast wil de keten ook een nieuwe winkel openen in Nice en eentje nabij Lyon. Verder staan er twee renovaties van bestaande winkels nabij Parijs op de agenda. Ook de plannen om een nieuwe winkel te openen in het centrum van Parijs zouden nog niet aan de kant geschoven zijn. Daarnaast wil de keten nu ook investeren in afhaalpunten waar online bestelde producten kunnen worden opgehaald door de klant. Op die manier wil Ikea inspringen op het veranderende shopgedrag van zijn klanten.

 

Of het plan van Ikea om tegen 2020 uit te breiden naar veertig Franse winkels nog steeds doorgaat is nog maar de vraag. Baraille hield de lippen alvast stijf op elkaar. 

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Laatste productlanceringen