Beter Bed Holding neemt branchegenoot Sängjätten over

Gondola Homing Experience

De Europese retailorganisatie Beter Bed Holding heeft bekend gemaakt zijn Zweedse branchegenoot Sängjätten over te nemen. Dat communiceerde het bedrijf zelf in een persbericht. Het bedrag van de overname is voorlopig nog niet bekend, maar Beter Bed Holding liet alvast weten op deze manier zijn positie in de Europese markt te willen versterken.

 

De holding boven de Beter Bed-winkels in België heeft een principe akkoord bereikt met zijn Zweedse branchegenoot Sängjatten. Met de overname wil het bedrijf zijn positie op de Europese markt versterken. De Beter Bed holding zou zo’n 25 Sängjatten-winkels overnemen waarmee het 16 eigen winkels, met een jaarlijkse omzet van circa 10 miljoen euro, en 9 franchisevestigingen in zijn portefeuille opneemt. Vandaag heeft de organisatie al winkelformules in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en België. 

 

We zijn verheugd de overname van Sängjätten te kunnen aankondigen” reageert Beter Bed-directievoorzitter Ton Anbeek. “De onderneming past uitstekend in onze Europese expansiestrategie en geeft Beter Bed Holding toegang tot de attractieve Zweedse en in breder perspectief de Scandinavische markt.” Beter Bed holding hoopt de overname tegen het derde kwartaal van 2016 rond te krijgen.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen