Pizza.be neemt JustEat over

Takeaway.com, het Nederlandse moederbedrijf van Pizza.be, neemt de Benelux-activiteiten van sectorgenoot JustEat over. Het betaalt daar 22,5 miljoen euro voor.

 

Pizza.be en JustEat waren al jaren rechtstreekse concurrenten in ons land. Ze bieden dan ook dezelfde dienst aan: het aan huis leveren van maaltijden van restaurants via internet.

 

Door de deal neemt Pizza.be dus zijn grootste concurrent op de Belgische markt over. “Met deze acquisitie versterkt Takeaway.com zijn positie in de Benelux, in lijn met de strategie om ons leiderschap op de Europese markt te versterken”, klinkt het in een persbericht.

 

Volgens Jitse Groen (oprichter Takeaway.com) zijn beide bedrijven complementair. "Klanten krijgen nu een grotere keuze aan restaurants en die laatste hebben dan weer toegang tot een groter publiek voor hun maaltijden", klinkt het. 

 

De Nederlandse en Belgische activiteiten van Takeaway.com (Pizza.be en Thuisbezorgd.nl respectievelijk) en JustEat zullen samengevoegd worden tot één bedrijf. Dat zal maandelijks zo’n 2 miljoen bestellingen verwerken.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen