KBC en ING voegen hun spaarkaartapps samen

De banken ING en KBC gaan hun verschillende betaal- en spaarkaartapplicaties samenbrengen onder één app. Qustomer, CityLife en Payconiq moeten op termijn deel uitmaken van één platform.

 

ING heeft vorig jaar haar eigen betaalmiddel Payconiq getest en het digitale getrouwheidsplatform Qustomer overgenomen. KBC langs zijn kant stond mee aan de wieg van CityLife, een getrouwheidsplatform met dubbele spaarmogelijkheid, waarbij de koper zowel voor zichzelf als voor een goed doel kan sparen. Dat platform maakt gebruik van KBC MobilePay als mobiele betaaloplossing.

 

Deze oplossingen worden in de Belgische markt reeds gebruikt door meer dan één miljoen Qustomer, CityLife en Payconiq consumenten bij meer dan 6.500 handelaars. Ze kunnen er getrouwheidspunten sparen, mobiel betalen of bij een select aantal handelaars beiden tegelijkertijd. 

 

Compatibel

 

Alleen zijn al die verschillende systemen onhandig. Voor de klant én voor de banken. De ene code kon je niet met de andere app scannen, hoewel het systeem erachter quasi identiek was. Dat ING en KBC nu de krachten bundelen, maakt dat alle codes geleidelijk aan met al deze apps compatibel zullen worden. De banken kunnen dan weer hun concurrentiestrijd om de grootste spaarkaartapp te worden opbergen om samen groter te worden.

 

Eén spaarapp

 

CityLife en Qustomer worden later dit jaar samengevoegd in “een vernieuwd en verbeterd platform” dat gelanceerd wordt onder een nieuwe merknaam. Wat de betaaloplossing betreft, zal KBC samen met ING de Payconiq-oplossing verder uitwerken.

 

Payconiq als betaaloplossing

 

Als voorproefje zullen vanaf vandaag Qustomer en CityLife in de Payconiq-app beschikbaar zijn en Payconiq als betaalmogelijkheid in de CityLife-app. Je kan nu dus al betalen met CityLife in beide apps. Op termijn willen KBC en ING samen naar een gecombineerde digitale klantenkaart met mobiele betaalfunctie gaan. Zowel de getrouwheidsplatformen van Qustomer en CityLife als het betaalplatform van Payconiq staan open voor klanten van alle Belgische banken. Je hoeft dus niet klant te zijn van KBC of ING om er gebruik van te kunnen maken.

 

Uniek sterk platform

 

Daniel Falque, CEO KBC België: "Het belang van mobiele betalingen, zowel “online als in-shop” neemt exponentieel toe. De samenwerking tussen CityLife, Qustomer en Payconiq creëert een uniek en sterk platform dat voortbouwt op die trend en op de traditie van samenwerking in de Belgische financiële sector. Op die manier kunnen we onze handelaars en consumenten de best mogelijke oplossingen bieden”.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen