Carrefour in de tegenaanval tegen Amazon Prime Now

Na Amazon, gaan nu ook enkele Carrefour-winkels in Parijs binnen het uur leveren. Daarmee reageert de supermarkt op de komst van Amazon Prime Now.

 

Na Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland, is Amazon Prime Now ook recent van start gegaan in Parijs. De dienst houdt in dat Amazon Premium-abonnees hun online bestellingen al binnen een uur geleverd kunnen geleverd krijgen. Een expresbezorging waar ze wel 5,90 euro voor moeten betalen bovenop hun Premium-lidmaatschap. De nieuwe dienst van Amazon biedt 18.000 referenties in 26 categorieën aan, waaronder ook 4.000 food referenties. 

 

Een bedreiging voor de lokale supermarkten? Carrefour wacht het liever niet af en reageert op de komst van Amazon Prime Now door met een eigen nieuwe dienst te komen in Parijs. 

 

Drie Carrefour Markets in het 6de, 9de en 20ste arrondissement testen namelijk vanaf augustus de levering binnen één uur, schrijven onze Franse collega’s van Linéaires. Het personeel van de winkels zou de bestellingen van de wegschop verzamelen om ze vervolgens met de fiets te laten leveren door La Poste. Daarmee doet het denken aan het proefproject van Albert Heijn, dat in Nederland boodschappen met een elektrische fiets bezorgt.

 

In elk geval maakt dit duidelijk dat retailers steeds meer gaan inzetten op bezorgtijd en dat ze creatief op zoek zijn naar manieren om die zo kort mogelijk te maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen